img

Вести

Најављени велики инфраструктурни радови на уређењу Борковца

img

Print

У наредних 7 до 10 дана започињу велики инфраструктурни радови на уређењу Борковачког језера, саопштила је председница Општине Рума Александра Ћирић на свом званичном председничком facebook профилу.

--Са великим задовољством вас обавештавам да ће у наредних 7-10 дана почети велики инфраструктурни радови на Борковачком језеру. Радови ће се одвијати у две фазе, при чему ће се у првој фази уредити плажа, пропратни садржаји (плажни мобилијари, објекти, тушеви, кабине за пресвлачење и сл.) и гејзир, док ће се у другој фази изградити ново приобаље са шеталиштем, видиковцем изнад воде са пилоном, средити брана на језеру, изградити пешачко бициклистичка стаза око језера и споменик посвећен Српској породици висине 11 метара (о којем ћу у наредном периоду више објаснити).

Такође, паралелно са сређивањем плаже крећу и радови на Борковачком каналу који ће бити поплочан од улице 15. Август до Борковачке шуме, уз који ће бити изграђена и пешачко-бициклистичка стаза са осветљењем, клупама и мобилијарем за вежбање.

Радови ће бити обимни, очекујемо да све фазе завршимо до краја 2024. године, али верујемо да ће се исплатити јер ће донети значајне бенефите за све наше суграђане.

Поред побољшања квалитета живота наших суграђана, ови радови ће додатно допринети развоју туризма у нашој општини, наводи се у саопштењу.
donor
donor
donor
donor