img

Вести

Реновиране просторије Дома културе у Буђановцима

img

Print

Општина Рума наставља са улагањима у унапређење инфраструктуре у селима наше општине, са посебним акцентом на обновама домова културе. Председница Општине Рума Александра Ћирић обишла је данас реновирани дом културе у Буђановцима, који је некада био један од највећих и најлепших домова културе, не само у нашој општини, већ и у читавом Срему. Издвојена су средства за уређење две просторије на спрату објекта које су биле у јако лошем стању. Радови су обухватили глетовање, кречење, постављање нових инсталација и расвете, постављање керамике, постављање новог ламината, као и замену столарије. Такође, урађено је и глетовање и кречење зидова у ходнику и комплетно су реновирани мокри чворови.

„Кренули смо сукцесивно по етапама да уређујемо у сваком селу оно што су мештани навели да им је приоритет, да ли је то амбуланта, канцеларија месне заједнице, дом културе, школски објекат, тако да смо настојали да у сваком селу прво урадимо оно најнеопходније. Конкретно овде у Буђановцима школа је уређена, као и центар села, али је сам дом културе је био у девастираном стању. Ми смо прошле године у разговору са мештанима заиста увидели шта им је неопходно и да им је потребно уредити дом културе као место окупљања. Реновиране просторије имаће вишеструку намену и биће доступне свим мештанима села. Једна од просторија намењена је за скупове и прославе за око 40 људи, а користиће је и ветерани фудбалског клуба, ловачко удружење и слична удружења грађана. Реновирана сала за састанке биће доступна мештанима за одржавање састанака, трибина, скупова удружења  пензионера, одржавање различитих промоција и слично", изјавила је председница Ћирић.

Председник Савета МЗ Буђановци Зоран Југовић задовољан је, јер ће мештани сада имати уређен простор за окупљања и дружења.

„Много нам значе ови радови. Видели сте ово је заиста била једна велика руина. Споља је зграда реновирана и лепо изгледа, али је унутрашњост била баш у лоше стању. Сада имамо уређен простор за окупљања, за дружења, да се покрене сеоски друштвени живот", напоменуо је Југовић.

Председница Ћирић разговарала је данас са мештанима Буђановаца о наредним пројектима које је потребно реализовати како би се квалитет живота у овом месту подигао на виши ниво.

„Радићемо аутобуска стајалишта, заједно смо дошли до неких идеја да би овде у центру села можда требало оплеменити простор са дечијим мобилијаром, поставити више клупа, зеленила, затим уредити приступни пут до сточне јаме, проширити мрежу атарских путева. У договору са месном заједницом формираћемо листу приоритета, ту је и проблем дивље депоније, поставићемо видео надзор и пробати да учинимо све да људи воде више рачуна о животној средини", казала је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor