img

Вести

Скупштина румског Удружења ратних војних инвалида

img

Print

У петак 24. фебруара Удружење ратних војних инвалида Рума(УРВИ) одржало је своју изборну скупштину. Седници је присуствало 63 члана УРВИ Рума, председник СО Рума Стеван Ковачевић,  државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања пуковник Миле Карановић, представници покрајинског Удружења ратних војних инвалида предвођени Миленком Дубравцем, као и гости из Републике Српске, Никола Везмар (Савез РВИ РС) и Васо Ђакушић (РВИ Градишка).

Поред усвојених извештаја на седници је изабрано и ново руководство румске организације УРВИ, председник, секретар и извршни одбор. За новог – старог председника изабран је Милија Вересија, док је за секретара удружења именован Ненад Грубишић.

Председник Вересија је образложио овогодишње планове удружења.  Захваљујући подршци Општине Рума УРВИ ће послати 8 чланова на седмодневни опоравак у бањски комплекс Термал у Врднику. Прецизирано је одржавање и другог Купа у пецању, где ће се окупити сродне борачке организације и партнерске организације из наше општине, а такође један од приоритета биће јачање веза између особа са инвалидитетом, породица палих бораца и шире друштвене заједнице.
donor
donor
donor
donor