img

Вести

Уређен Дом културе у Грабовцима

img

Print

У Грабовцима су завршени радови на уређењу Дома културе. Тим поводом председница Општине Рума Александра Ћирић је са својим сарадницима посетила најјужније село наше општине искористивши прилику да поразговара са мештанима.

На објекту је завршена поправка крова и постављени су громобрани, промењена је столарија, реновирани су тоалети. Радови су обухватили и молерско - фарбарске радове, те је окречен улаз, тоалети, степениште, ходник и све просторије на спрату.

Постављена је нова расвета и спуштени плафони на спрату. Реновирање је обухватило и изградњу и опремање кухиње у оквиру велике сале.

Овако реновиран Дом културе мештани Грабоваца ће моћи да користе за мноштво намена, од одржавања различитих манифестација до прослава, приредби.

„Наш план је да се у свим месним заједницама обнове домови културе. Одговорном расподелом буџета успели смо да обезбедимо средства за свако село, те нико неће бити заборављен“, поручила је председница Ћирић.

Председник Савета МЗ Грабовци Живко Цветковић напомиње да се заједно са Општином Рума Савет МЗ бори на све начине да млади Грабовчани у свом селу заснују породице, да остану у селу, али да у Грабовцима имају и све услове за добар и квалитетан живот.

"Економска миграција је нешто што је задесило многе мале средине и то је нешто против чега се боримо. Уз свесрдну помоћ Општине Рума ми се трудимо да у селу унапредимо инфраструктуру, да омогућимо културна дешавања, спортске активности, да направимо уређен амбијент за добар друштвени живот. Реновирањем Дома културе ми сада имамо уређено место за дружења, културне активности и прославе. Општина нам је уредила и атарске путеве, а ми смо катастарски гледано можда и највеће село. При крају је и изградња капеле на сеоском гробљу. Доста је уложено и у спорт. Наш фудбалски клуб финансијски је подржан од стране локалне самоуправе, која је између осталог, издвојила средства и за унапређење спортске инфраструктуре, за проширење трибина, изградњу надстрешица, ограђивање фудбалског игралишта. Издвојено је и пет милиона динара за сеоску школу, а план нам је да са чврстог горива пређемо на централно грејање на гас. У плану је помоћ и за ловачко друштво и за реновирање њихових просторија. Трудимо се да подједнако развијамо све сегменте битне за живот, да урадимо све приоритетне ствари", рекао је Цветковић.
donor
donor
donor
donor