img

Вести

Обнова школе у Кленку

img

Print

Први пут пут после више деценија ђаци у сеоској школи у Kленку имаће комплетно уређену школу. Жеља ђака, наставника и мештана је била да се објекат реновира и среди, што смо се потрудили да испунимо, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је данас са заменицом Биљаном Поповић Јовановић обишла радове на реконструкцији Основне школе „23. октобар" у Кленку.

Обнова се одвија по фазама, тренутно се приводе крају радови у унутрашњости објекта у учионицама и канцеларијама, након чега предстоји и уређење спољашње фасаде, решавање проблема мокрог чвора, а све радове финансира локална самоуправа.

„Прошле године смо издвојили 40 милиона за реновирање школа на територији општине Рума, између осталог и школа у Кленку је добила средства за реновирање. Добар део посла је завршен, у приземљу су замењени подови у учионицама и просторије су окречене, а на спрату су такође извршени молерски радови и замена столарије. Такође, радови су обухватили и објекат предшколске установе Полетарац". Санирани су и делови крова на местима где је долазило до прокишњавања. Почињу радови на изградњи новог прилаза ученичким тоалетима, пошто се санитарни чвор специфично у овој школи налази изван објекта", изјавила је председница Ћирић, најавивши нова улагању у школу у Кленку.

„Планирамо радове на комплетној електроинсталацији у објекту, замену плочица у ходнику, а на пролеће нас очекују и радови на фасади што је већ ушло у овај део пројекта, али због повољнијих временских услова тај посао мора да сачека пролеће", рекла је председница Ћирић.

„Трудимо се максимално да обновимо све објекте школа на територији читаве општине како би наши ђаци имали што боље услове за образовање и учење. То нам је циљ, да створимо што боље услове за наше малишане, јер то је наша будућност", истакла је председница Ћирић.

Школу у Кленку похађа 215 ученика, подељених у 11 одељења, а по речима  Јасмине Поповић, директорице те образовне установе ово су најобимнији радови до сада.

„Хоблован је и лакиран паркет, постављене су климе у три просторије, комплетно кречење, сада се врши реконструкција ученичких тоалета да би улаз био из школе, а не из дворишта. До сада су деца и зими по снегу или киши морала изаћи из школе да би дошли до тоалета. Саниран је кров односно тавански простор, то је регулисано и на школи јер је код педагога цурила вода и буквално је део плафона отпао и сад је све то санирано, прекречено и много је другачије и деца се радују, али с обзиром да још имамо радова још нису сви у својим учионицама па кад буде завршено онда ће се вратити у своје учионице, а они то наравно једва чекају", напоменула је директорица Поповић.

Председница Ћирић је најавила да ће у 2023. години започети и комплетно реновирање ОШ „Иво Лола Рибар" у Руми.

„ОШ „Иво Лола Рибар" је велика школа која покрива значајан број деце односно велики крај у Руми, има и подручна одељења и пре свега зграда која је под заштитом државе као непокретно културно добро, стога је наша дужност да и ту школу урадимо, нисмо је заборавили", нагласила је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor