img

Вести

Уручене Светосавске повеље и новчане награде најбољим ученицима

img

Print

Традиционално школска слава Свети Сава, обележена је данас у свим школама широм Србије. У Руми, у Великој дворани Kултурног центра „Брана Црнчевић“, одржана је свечана Светосавска академија. Овогодишњи домаћин била је Гимназија „Стеван Пузић”  из Руме, чији су ученици и професори припремили садржајан програм посвећен животу и делу највећег српског просветитеља и заштитнику школства.

Отварању Академије претходила је изложба дечијих ликовних радова на тему Светосавља.

Додељене су Светосавске повеље за 16-оро ученика основних и средњих школа у Руми. Испред локалне самоуправе председница Општине Рума Александра Ћирић и председник СО Рума Стеван  Ковачевић ученицима су уручили монографије Руме и награде од по 15.000 динара. Награђеним ученицима и свим просветним радницима председница Ћирић је честитала школску славу, пожелевши им добро здравље и пуно успеха и у даљем школовању.

„Општина Рума традиционално награђује најбоље ученике, јер на овај начин желимо да изразимо поштовање за њихов труд и рад, као и да их подстакнемо да наставе са одличним успесима и у будућности“, казала је председница Ћирић.

Списак награђених ученика
donor
donor
donor
donor