img

Вести

Одржана LXXX седница Општинског већа

img

Print

Ради унапређења јавног реда и безбедности на територији румске општине чланови Општинског већа усвојили су данас закључак о преносу путничког возила МУП-у, тј.  Полицијској станици Рума.

Општина је за потребе Полицијске станице Рума обезбедила возило Hyundai Bayon, са пратећом опремом, вредно око 2,1 милион динара.

Такође, усвојен је закључак и о преносу опреме Основној музичкој школи „Теодор - Тоша Андрејевић" Рума. Општина је румској музичкој школи донирала пет инструмената, три кларинета и две флауте чија је укупна вредност 372.000 динара.

На седници је усвојено и неколико одлука о вансудским поравнањима због уједа паса луталица, План јавних набавки Општинске управе општине Рума за 2023. годину,  као и Одлука о суфинансирању пројеката из буџета Општине Рума ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

Донета је и Одлука о утврђивању цена у оквиру такси тарифе на територији општине Рума, на иницијативу такси превозника цена старта је увећана са 100 на 150 динара, цена вожње по километру није мењана и остаје по километру у првој тарифи 60 динара, 80 динара у другој тарифи и 100 динара у трећој тарифи.
donor
donor
donor
donor