img

Вести

Срећно Бадње вече!

img

Print

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику - Божићу, налагањем бадњака и вечерњим службама у православним храмовима широм наше општине прослављено је Бадње вече.

Вечерњој служби и традиционалном паљењу освештаног бадњака у цркви Вазнесења Господњег у Руми присуствовао је велики број верника, али и представници Општине Рума предвођени председницом Александром Ћирић.

У име локалне самоуправе председница Ћирић је свим верницима честитала Бадње вече нагласивши значај поштовања традиције, културног и духовног наслеђа.

„Ови празнични дани љубави, даривања, праштања, мира и благостања, су такође време када сви треба да се преиспитамо, да видимо колико смо и шта добро урадили. Велика је радост прославити са суграђанима Бадње вече, уједно и послати поруку разумевања, толеранције и значаја очувања традиције и нашег идентитета. Зато смо овде да очувамо веру, традицију и да научимо да чувамо у себи оно што је највредније, а то су: вера, нада и љубав“, поручила је председница Ћирић.

Парох Вазнесењске цркве јереј Ђорђе Санчанин се захвалио верном народу који је испунио храм и поручио да само заједно, у љубави и слози, под окриљем мајке цркве, српски народ може смоћи снагу да опстане и истраје у тешким временима.

Такође, он се захвалио Општини Рума на свесрдној помоћи и подршци, даривајући председницу Ћирић, начелника Општинске управе Душана Љубишића и председника Скупштине Општине Рума Стевана Ковачевића пригодним поклонима у виду иконе Исуса Христа, чије се рођење сутра празнује.

Мир Божји – Христос се роди!
donor
donor
donor
donor