img

Вести

Неда Украден и Врело певају за дочек српске Нове године

img

Print

Румљане у петак, 13. јануара, за дочек православне Нове године очекује изванредан концерт једне од највећих певачица наше забавне музике Неде Украден, а музичко дружење на Градском тргу започеће наступом Вокално-инструменталног етно ансамбла „Врело".

Тим поводом данас је у Градској кући одржана конференција за медије, а уочи наступа у Руми, Неда видно расположена је поручила да публику очекује одличан провод, упутивши позив свим генерацијама да испуне Градски трг и заједно са њом уживају певајући чувене хитове.

Изузетно почаствована и срећна да сам добила позив да будем код вас у Руми, овде јако дуго нисам певала, не знам зашто, но, свакако ужелела сам се да станем на бину пред Румљанима. Ја сам се трудила као певач и човек не само да будем достојна публике, тиража и славе коју сам имала и стекла још седамдесетих година, него да не живим само од старе славе, него да се колико могу укрцам на тај воз разних музичких промена, јер музика је као и живот, култура, језик нешто што се мења. Трудила сам се да и новој генерацији будем занимљива, а опет моја слава је утемељена на најлепшим песмама сјајних аутора са којима сам имала срећу да сарађујем као што су: Ђорђе Новковић, Рајко Дујмић, Арсен Дедић, Кемал Монтено, Корнелије Ковач, Марина Туцаковић зато очекујем то вече у Руми људи много различитих генерација. Имам  јако добру вољу, биће добар провод, биће игре, биће песме, ориће се Рума", истакла је Неда Украден.

Председница Општине Рума Александра Ћирић позвала је све Румљане, али и људе и суседних општина да дођу на дочек српске Нове године у наш град и уживају у врхунском музичком спектаклу, богатом музичком опусу Неде Украден и увек занимљивом наступу „Врела", бенда који је прошле године награђен Румском повељом за изузетне резултате у области музичког стваралаштва, као и за допринос промоцији румске општине у земљи и иностранству.

Председница Ћирић је подсетила да је Неда Украден добитница свих најзначајнијих дискографских , концертних и естрадних награда некадашње Југославије, али и земаља насталих распадом државе. Њене плоче су биле најтиражнија издања, а бројне песме са њених албума постале су временом евергрин.

Са нестрпењем нови концерт пред својом публиком очекују и чланови „Врела".

„Ми ћемо се трудити да осветламо образ нашем граду и будемо заиста добра предгрупа нашој великој Неди Украден, коју увек поредим са Тином Тарнер, тим квалитетом и том енергијом. Трудићемо се да направимо добру атмосферу, добар штимунг да нашу етно музику кроз рокенрол провучемо на најбољи начин и забавимо румску публику, дуго ми нисмо наступали на центру. Велика је част певати пред својом публиком, некако је то нама понос да у свом граду наступимо и Румљани буду поносни на нас", казала је Наташа Ловрић.

Новогодишњи програм започиње у 21:00 часова наступом "Врела", док је концерт Неде Украден заказан за 22:30.

Као и претходних година повешће се посебна пажња о забрани употребе пиротехничких средстава, стаклене амбалаже и личног наоружања у зони одржавања концерта због заштите грађана и несметаног одржавања концерта.
donor
donor
donor
donor