img

Вести

Наставак радова на уређењу излетишта Борковац

img

Print

Председница Општине Рума Александра Ћирић обишла је данас завршне радове на изградњи трим стазе у излетишту Борковац. Уређење омиљеног румског излетишта једна је од полазних тачака у афирмацији туристичких потенцијала, али и очувања животне средине, па је тако Општина Рума кренула у реализацију пројекта уређења самог језера, пошумљавања парк шуме, а крајем прошле и почетком ове године у фокусу су трим стаза, али и простор старог базена.

"Решавамо проблем вишедеценијског немара који је овде постојао, радови на трим стази које смо обећали су завршени, такође, непосредно уз стазу постављене су и нове справе за вежбање. Решени смо да уредимо излетиште које је Румљанима омиљено за одмор и рекреацију, али намера нам је да овај простор привуче и људе из окружења", изјавила је председница Ћирић, која је обишла и локацију старог базена где су започети радови на изградњи вишенаменског спортског игралишта.

"Простор самог старог базена ће бити асфалтиран, биће постављени мобилијари за разне спортске рекреације, лепи мобилијари и садржаји у којима ће сви моћи, у складу са својим афинитетима, да уживају. То наравно није крај улагањима у излетиште Борковац, које ће већ ове године засијати једним лепшим сјајем", казала је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor