img

Вести

Озелењавање града - Садња нових стабала у Железничкој улици

img

Print

Јавно предузеће "Комуналац" током читаве године ради на озелењавању јавних површина и на садњи нових садница дрвећа. Данас је почела садња нових садница кестена у Железничкој улици у Руми.

Председница Општине Рума, Александра Ћирић неколико пута је током године најављивала да ће се више пажње посветити прелепој алеји.

"Као што сам обећала с пролећа ове године, Јавно предузеће "Комуналац" је кренуло у  систематско лечење оболелих садница, правилно орезивање постојећих и тада смо уочили где је потребно засадити нове саднице и где је потребно зановити алеју. Сад када су временски услови дозволили и када је време предвиђено за садњу, Јавно предузеће ће засадити преко 140 нових садница кестена тако да нашу алеју употпунимо и улепшамо. Биће засађено на местима где нема стабала и тамо где су стара и болесна стабла иструлила и где су морала бити извађена. Већ на пролеће  ћемо имати нову алеју попуњену новим садницама. Оне су старе око четири године тако да ће врло брзо заблистати и бити украс наше алеје", рекла је председица Ћирић.

Алеја у Железничкој улици је препознатљив део града Руме и неки кестенови су стари преко сто година. Директор ЈП "Комуналац" Драган Панић је рекао да је дошло време да се алеја подмлади, да се оболела стабла уклоне, да се она која су неправилно орезивана претходних година орежу како треба и да се надоместе празна места.

"140 стабала кестена ћемо посадити у румској алеји, а то није све, током ове године смо посадили преко 1000 стабала у излетишту Борковац садимо преко 3000 садница на путу Рума - Путинци и делу пута Жарковац - Добродолско језеро. Практично можемо да кажемо да ћемо преко 4000 садница ове године посадити, то је за Руму до сада било непојмљиво и ја сам задовољан са тим. Ово што смо сада започели завршићемо до Божића, после тога настављамо са озелењавањем нашег града. Бирали смо саднице које ће се брзо примити и неће дуго бити потребно времена да се оформе", изјавио је Панић.
donor
donor
donor
donor