img

Вести

Општина започела поделу бесплатних новогодишњих пакетића

img

Print

Свако дете до десет година старости добиће празнични поклон од Општине Рума у виду новогодишњег пакетића. Пракса уведена прошле године да деца из свих месних заједница наше општине, уз пригодну свечаност, буду обрадована са новогодишњим пакетићима наишла је на леп пријем заједнице, па је тако локална самоуправа ове године обезбедила чак 5.000 пакетића, за 1.000 више него прошле године.

Први пакетићи су данас подељени у Хртковцима, где је у спортској сали ОШ "Милош Црњански" за најмлађе Хртковчане прво одиграна дечија новогодишња представа, а потом је уприличена и подела поклона за укупно 270 деце. Подели новогодишњих пакетића присуствовала је и заменица председника Општине Рума Биљана Поповић Јовановић.

"Драго нам је да видимо грају и срећу због пакетића, деци то пуно значи, ако нама одраслима више не, деци су ови празнични тренуци драгоцени. Кренули смо поделу пакетића на последњи дан првог полугодишта. Подела се наставља и наредним данима, свака месна заједница ће бити обавештена, како би  могли да организују своју децу док су на распусту, да припреме приредбе или како се већ договоре, нама је само важно да новогодишњи пакетић дође до сваког детета", рекла је Биљана Поповић Јовановић. 

 
donor
donor
donor
donor