img

Вести

Зимска чаролија у Руми - Отворена Божићна улица и Ледена шума

img

Print

Центар нашег града одише празничном идилом. Данас је на Градском тргу свечано отворена традиционална манифестација Божићна улица, а по први пут Румљани имају прилику да уживају у Леденој шуми - клизалишту у Малом парку, које је такође данас почело са радом.

Новогодишњу чаролију у Руми обележиће одлични музички и позоришни програми, богата гастрономска понуда, бесплатно клизање, а како се празницима увек највише радују најмлађи, управо су они у фокусу свих дешавања.

Ми смо дали наш допринос да традиционална 12. Божићна улица буде што боље припремљена и организована, а Туристичка организација Општине Рума и Културни центар "Брана Црнчевић" су се потрудили да програм буде много богатији и садржајнији у односу на претходне године. Манифестација траје од 15. децембра до 15. јануара. Ове сјајне кућице које су формирале Божићну улицу су у општинском власништву и ми смо их бесплатно уступили на месец дана Туристичкој организацији и удружењима са територије општине, како би они могли да излажу своје производе без додатних трошкова. Суграђани ће имати прилике током ових месец дана да уживају у разноврсној гастрономској понуди, традиционалним рукотворинама и свему ономе што чини нашу општину, културну баштину и обичаје живота који су карактеристични за Руму и за Срем", изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је данас у друштву најближих сарадника присуствовала почетку манифестације и креативном програму отварања, у којем су учествовала деца из румских вртића и „Авантура аниматори".

Недалеко од Градског трга у Малом парку, на углу Партизанске и Главне улице, са радом је почело и клизалиште - Ледена шума. Све до 15. јануара 2023. Ледена шума ће бити место окупљања свих генерација. Kлизалиште ће бити отворено сваког дана у времену од 12 до 22 сата.  Оно што посебно може обрадовати суграђане јесте чињеница да је клизање и изнајмљивање клизаљки потпуно бесплатно, нагласила је председница Ћирић.

„По први пут имамо Ледену шуму у нашем граду, очекујемо велико интересовање поготово најмлађих суграђана, али наравно и оних старијих. Потрудићемо се да у наредних месец дана нашим суграђанима предстојеће празничне дане учинимо што лепшим, што безбрижнијим и што лагоднијим, јер нам је циљ да сви уживамо у овим најлепшим и најрадоснијим предстојећим божићним и новогодишњим празницима", поручила је председница Ћирић.

Медицинско обезбеђење Ледене шуме поверено је румском Црвеном крсту, а њихови волонтери су за све клизаче спремили и топло окрепљење у виду чаја.
donor
donor
donor
donor