img

Вести

Годишњи концерт АНИП „Бранко Радичевић“

img

Print

Извођачки састав румског Ансамбла народних игара и песама „Бранко Радичевић“ одржаће свој годишњи концерт у Великој сали Културног центра „Брана Црнчевић“ у недељу 18. децембра у 20 часова.

Након свих наступа, фестивала, путовања, дружења, овакав концерт је сваке године прилика да се саберу утисци и домаћој публици прикаже све оно на чему је Ансамбл радио у протеклој сезони. Програм концерта чиниће како старе, тако и нове кореографије, те ће Извођачки састав, уз помоћ Народног оркестра, те вечери представити српску народну ношњу, игру, песму и музику.

Гости концерта биће чланови фолклорног ансамбла ОКУД „Свети Сава“ Нова Пазова. Ово гостовање означиће круну дугогодишњег пријатељства два ансамбла, као и заједнички задатак да на сцени прикажу традиционалну народну игру усклађену са савременим захтевима сценске уметности.

Поред њих, публици ће се представити и Припремни састав „Радичевића“. Показаће како су се они упознали са културно-историјским наслеђем, пришли уметности, радили и стекли пријатеље.

Улазнице за овај догађај наћи ће се на билетарници Културног центра „Брана Црнчевић“ од  среде 14. децембра у поподневним часовима.
donor
donor
donor
donor