img

Вести

Уређење дворишног простора у једном од највећих вртића у Руми

img

Print

Општина Рума финансирала је радове на уређењу дворишног простора у вртићу "Полетарац", у објекту смештеном у Првомајској улици, чиме је решен дугогодишњи проблем неадекватног прилаза овом вртићу који похађа око 300 малишана.

Асфалтиран је прилазни плато, део економског дворишта, око 800 квадратних метара да би се олакшао приступ родитељима који довозе децу овде свакога дана, тако и запосленима и људима који допремају намирнице.

"Најављивали смо да ћемо створити боље услове за живот свих наших суграђана, па почев тако од наших најмлађих суграђана којима морамо обезбедити све неопходне услове за њихово одрастање, васпитање и образовање. Ово је један од већих предшколских објеката у коме су заступљене све узрасне групе. Објекат је подигнут средином 80-их година, од тада у њега није доста улагано, могу слободно да кажем готово ништа сем основних елементарних ствари. Ми смо одлучили најпре да до краја ове године урадимо реконструкцију дворишта и људима омогућимо адекватан прилаз вртићу", изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић, приликом данашњег обиласка објекта у Првомајској улици.

"Настављамо  са даљим улагањима у све предшколске, основне и средњошколске објекте. Нови вртић Коцкица 2 ускоро креће са радом, а у наредној години уређујемо и објекат старе управе у центру града, а у договору са директорицом УПВО "Полетарац" уложићемо нова средства у адаптацију овог објекта у Првомајској улици", рекла је председница Ћирић.

На пролеће ће бити уређене и зелене површине чиме ће бити заокружено уређење дворишног простора вртића у Првомајској улици.
donor
donor
donor
donor