img

Вести

Нове румске шаховске наде

img

Print

2022. година је проглашена годином за жене у шаху, то је за Руму и румски Шах клуб „Бриле“ дефинитивно година која је изнедрила нову екипу и то у женској конкуренцији, која се такмичи у Другој лиги Србије - група Војводина.

На Отвореном екипном првенству Војводине у шаху за жене за 2022. године, које је одржано у Сенти од 17. до 20. новембра, за румски клуб су играле: Ања Митровић (11), ученица Основне школе "Змај Јова Јовановић", Милица Дешић (13) ученица ОШ "Душан Јерковић" и Сара Дражић (14), ученица Средње медицинске школе "Драгиња Никшић", до скоро ученица ОШ "Змај Јова Јовановић".

То је било прво званично такмичење најмлађе женске екипе у Србији, на коме је она, на најбољи начин, остварила све своје и клупске циљеве да  у сусретима са најбољим екипама Војводине, стекне драгоцена искуства за наредна такмичења.

"Сара, Милица и Ања су се истакле, пре свега културом, добротом, радом, знањем и великим срцем. Тако се сјаји и тако се буде велик. Поносна сам што сам била њихов капитен. У сусретима са најбољим екипама остварили смо све своје циљеве. Име нашег града смо носили са поносом и уписали се у историју на најбољи начин", поручила је након такмичења Александра Митровић.
donor
donor
donor
donor