img

Вести

Рума град без баријера

img

Print

Никола Селаковић министар за рад, борачка и социјална питања, Биљана Барошевић, помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом и Славица Марковић, саветница министра, данас су посетили Руму поводом успешне реализације пројекта “Рума град без баријера“. Циљ пројекта је побољшање приступачности особама са инвалидитетом у два објекта од јавног значаја у Руми. На објекту Установе Спортски центар постављена је нова електрична платформа “Liftboy 2” и фиксна челична рампа. Од оснивања Спортског центра прошло је већ 30 година, а лифт није постојао у овој згради, иако је преко потребан. 
Такође, челична рампа је постављена и на главном улазу у Гимназију “Стеван Пузић”, згради чији улаз користе две средње школе у граду и које похађа велики број ђака. 
Данашњу посету министар Селаковић је искористио за обилазак Установе Спортски центар. Ово је била прилика да се у Руми састану и Татјана Стојшић Петковић, председница Националне организације особа са инвалидитетом Србије, Бојана Гладовић, председница Удружења параплегичара Срема, Кристина Грбовић из Чачка, Дејана Бачко, Светски првак у теквондоу, која тренира и стреличарство. Обишли су и куглану која се налази у склопу Спортског центра. Куглану користи парастреличарско удружење Рума, те су Бојана Гладовић и Дејана Бачко присутним гостима презентовале стреличарство за особе са инвалидитетом.

У наставку посете у Градској кући одржан је састанак са представницима локалне самоуправе на којем се председница Општине Рума, Александра Ћирић захвалила министру Селаковићу и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на одличној сарадњи и успешно реализованом пројекту, који ће бити вишеструко значајан за наше грађане.

"Ми желимо да Рума буде општина за све, да сви имају идентичне услове за живот и да нико не буде запостављен. Рампе су намењене првенствено особама са инвалидитетом које користе инвалидска колица, а секундарни корисници су наши старији суграђани и родитељи са децом у колицима", рекла је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor