img

Вести

LXXVI седница Општинског већа - Велико улагање у ЈП „ Водовод"

img

Print

После великих улагања у куповину нове механизације ЈП „Комуналац", предстоји и модернизација ЈП „Водовод". На LXXVI седници Општинског већа усвојен је Посебан програм коришћења субвенција за ово предузеће којим се обезбеђују улагања од 26,4 милиона динара, за набавку механизације. У питању је мини багер вредности 8,4 милиона динара и камион вредности 18 милиона динара што ће се финансирати средствима Општине Рума.

„Као што смо помогли ЈП „Комуналац” са обновом механизације како би ефикасније обављало своју делатности, на задовољство наших суграђана решили смо да то урадимо и са ЈП „Водовод”, чија је механизација у прилично лошем стању и није обнављана неколико деценија. За почетак смо одлучили да помогнемо куповином једног мини багера и камиона што је само почетак великих улагања у предузеће, како би оно могло самостално и како би делатност „Водовода“ била свима доступна и корисна свим грађанима, да немамо никаквих застоја и сметњи у њиховом раду, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

На седници Већа, између осталог, усвојен је и План зимског одржавања путева. Државне путеве првог и другог реда на територији Општине Рума током снежних падавина одржаваће „Сремпут“ АД. У питању су ауто-пут, затим магистрални пут од Ирига до Кленка М21 и регионални путеви од Сремске Митровице и ка Путинцима и Пећинцима, као и главни путни правци у самом граду који спадају у регионалне путеве и путеви ка селима. Јавно предузеће „Комуналац“ задужено је за чишћење снега и леда на јавним градским површинама и улицама. За чишћење тротоара и површина испред приватних кућа и тротоара задужени су сами власници.  

„Потпуно смо спремни за предстојећу зимску сезону. Град ће чистити наше предузеће „Комуналац“ управо захваљујући опреми коју су добили од Општине Рума. Набавили су довољну количину соли, имају сву потребну механизацију тако да спремно очекујемо зимски период и чишћење. Одржаћемо једну смотру где ћемо све наше грађане јавно упознати са механизацијом која ће бити на располагању у предстојећем зимском периоду, додала је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor