img

Вести

Партиципативно буџетирање - Румљани гласали

img

Print

По устаљеној пракси и нови, осми циклус пројекта "Партиципативно буџетирање" започео је гласањем на Градском тргу.

Добар одзив на данашњем гласању још једна је потврда колико је пројекат укључивања грађана у креирање општинског буџета препознат од стране грађана. Могућност да гласа искористило је данас 96 суграђана, а гласале су и председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица председника Општине Биљана Поповић Јовановић.

"На овај начин још једном показујемо колико смо отворени за сарадњу са грађанима, колико желимо да грађани са нама учествују у креирању буџета и колико ми као одговорна локална самоуправа се трудимо да испунимо све захтеве наших суграђана. Ово је доказ да ми наше грађане заиста поштујемо и водимо рачуна о њиховом квалитету живота. Поред гласачких кутија у зградама Општинске управе: Орловићева бр. 5 и Главна 107, ту је и мобилна кутија која ће проћи наша села. Приликом израде листе предлога ослушкивали смо потребе свих грађана и оне пројектне идеје које добију највише гласова ми ћемо их уврстити у буџет за наредну годину и реализовати", изјавила је председница Ћирић.

Сваког радног дана до 6. новембра, у времену од 7.00 до 15.00 часова грађани могу гласати у Услужном центру - Орловићева бр. 5 и у згради Општине Рума - Главна 107, а већ сутра биће организовано гласање и у Хртковцима и Платичеву.

У Хртковцима ће се гласати у времену: од 09:00 до 10:30 часова, у Платичеву од 11:00 до 12:30 часова.

И ове године грађанима је доступно електронско гласање, и ту је добро познати мејл: participativno@ruma.rs.

Преузмите гласачки листић
donor
donor
donor
donor