img

Вести

Завршетак радова на вртићу Коцкица 2

img

Print

Изградња "Коцкице 2" модерног објекта, вртића по свим стандардима Министарства просвете приводи се крају. Објекат се простире на 2.800 квадратних метара, а похађаће га 300 малишана.

Са новим објектом чије ће се опремање завршити до краја године, у Руми више неће постојати листе чекања за упис деце у вртић, који је подсетимо, већ неколико година бесплатан у нашој општини.

Новоизграђени објекат, који је трпезаријским делом повезан са вртићем Коцкица и практично чини једну велику целину у предшколском образовању и васпитању, обишла је данас председница Општине Рума Александра Ћирић.

"Заиста је реч о једном лепом, модерном и функционалном објекту. Управа "Полетарца" ће се преселити овде, у приземљу постоји и велика сала где ће се одржавати приредбе, позоришне представе, музички програми, педагошки семинари. У другом делу приземља су учионице за јаслене групе деце, док су на спрату учионице за децу од 3 до 6 година. Ту су и техничке просторије, фискултурна сала, лекарска соба. Важно је напоменути да ћемо до краја недеље расписати јавну набавку за опремање и за то смо обезбедили 19 милиона динара", изјавила је председница Ћирић и напоменула да би до краја године вртић требао почети са радом.

Изградњу новог вртића Општина Рума у целости финансира сопственим средствима у износу од око 131,7 милиона динара.
donor
donor
donor
donor