img

Вести

Завршен пројекат "По знању се издвајамо" из програма Ерасмус +

img

Print

Поводом затварања пројекта "По знању се издвајамо" из програма Ерасмус + у медијатеци школе ССШ „Бранко Радичевић“у Руми јуче је одржана конференција за медије на којој је јавност ближе упозната са још једним у низу европским пројектом "Бранкове" школе.

Kонференцији су присуствовали ученици који су учествовали у пројекту, наставници румских средњих школа, директори, представници Савета родитеља школе, као и сарадници из локалне самоуправе из Руме.

Директор школе, Мирко Зрнић поздравио је госте и исказао велико задовољство тиме што школа учествује од самог почетка у овом престижном програму и постиже значајне резултате те су тим задовољни ученици, родитељи и наставници којима се пружа могућност европског образовања кроз практично искуство.

Kоординатори пројекта Ивана Станковић и Даниела Васић представиле су сам програм, као и пројектне активности које су се реализовале на овом пројекту.

Ученици, представници својих смерова, који су ишли на едукацију у Турску представили су своје учење кроз праксу пригодним презентацијама. Наставници који су ишли на едукацију по овом пројекту представили су своје учење и пренели искуства. Партнер на пројекту из турског Тартуса, господин Ремзи Цетин поздравио је присутне и исказао задовољство и жељу за наредним сусретима својим укључењем на конференцију путем видео линка.  Учесницима пројекта су подељени сертификати Europass Mobility у завршници догађаја, којим ће они моћи да конкуришу за бољи посао и ван граница Србије, јер су формално признати као део европског учења, обуке, усавршавања.

Партнер на овом пројекту је била образовна установа Тарсус МЕМ из Турске која је обезбедила потребну праксу за ученике и за наставнике. Средња стручна школа "Бранко Радичевић“ је у овај пројекат укључила 12 ученика из три области: угоститељство, дизајн одеће и економија, као и заменика директора школе. Циљ пројекта је био усавршавање у смислу звања, радног окружења и праћење нових потреба на тржишту рада.

Едукација у Турској одржана је од 31.3. до 14.4.2022. године, наставници су посматрали рад својих колега, док су ученици имали прилику да похађају наставу у оквиру своје области образовања и да посећују компаније у којима имају практичну обуку.

Главни циљ овог пројекта је подизање компетенција ученика на тржишту рада тако што су наши ученици имали 15 дана квалитетну практичну наставу, подизали своје дигитално знање у струци, развијали креативне идеје и предузетнички начин размишљања.

"Бранкова" школа је препозната како у нашем граду, тако и у округу по широком спектру могућности како за наставнике тако и за ученике које нуди кроз Ерасмус+ програм од самог почетка овог програма, а од прошле године добијена је акредитација за овај престижни програм која омогућава да у наредних 6 година 14 ученика и 4 наставника из струке иду у неку од земаља ЕУ на усавршавање у трајању од 15 дана.
donor
donor
donor
donor