img

Вести

Почиње осми циклус пројекта "Партиципативно буџетирање"

img

Print

Од 19. септембра Општина Рума започиње нови циклус пројекта по којем је препознатљива - "Партиципативно буџетирање".

Осму годину заредом грађанима румске општине омогућено је да директно учествују у креирању општинског буџета.

Предлагање пројеката почиње у понедељак 19. септембра и трајаће до среде, 28. септембра 2022 године.

Учешће грађана у што већем броју помоћи ће локалној самоуправи да још боље сагледа потребе наше заједнице.

Ове године акценат ће бити стављен на електронско предлагање пројеката, а пројектне идеје ће се слати на добро познати мејл: participativno@ruma.rs.

Упитник за прикупљање пројектних идеја се може преузети на Званичној презентацији Општине Рума www.ruma.rs (од 19. септембра) и у две зграде Општинске управе у Руми (Главна 107 и Орловићева 5), као и у свим сеоским месним канцеларијама, где ће у поменутом периоду бити постављене и гласачке кутије у које грађани могу убацити предлоге.

Сваки грађанин може да предложи колико год жели пројеката, не постоји ограничен број, али би требало да пројекти буду у интересу свих грађана, као и да су у надлежности локалне самоуправе.

Нема ни финансијских ограничења за пројекте, али акценат, као и до сада, треба да буде на микро пројектима, од локалног значаја.

До сада је кроз седам циклуса "Партиципативног буџетирања" у општински буџет уврштено 29 различитих пројектних идеја које су реализоване на више локација широм румске општине, а за ту намену издвојено је 139.432.800 динара.

Општина Рума позива све грађане да узму учешће у новом циклусу "Партиципативног буџетирања", прво предлагањем пројектних идеја, а наког тога и гласањем за оне најбоље пројекте који ће бити уврштени у општински буџет за 2023. годину.
donor
donor
donor
donor