img

Вести

Одржана XXVI седница Скупштине општине Рума

img

Print

Због повећања трошкова производње воде, пре свега проузороване растом цене електричне енергије, Скупштина Општина Рума дала је сагласност ЈП "Водовод" на нови ценовник тог јавног предузећа, па тако сада кубик воде у Руми кошта пет динара више и износи 56,10 динара.

Упркос повећању грађани румске општине и даље ће пити најквалитетнију, али и најјефтинију воду у поређењу са околним општинама и градовима, оценио је председник СО Рума Стеван Ковачевић.

"Знамо да је повећање цене непопуларна мера, али смо се трудили да она буде минимална и са овим повећањем грађани румске општине пиће најјефтинију и једну од најквалитетнијих вода у нашем окружењу.  Донели смо одлуку о кориговању цена услуга када је у питању прикључивање на водоводну мрежу, такође и када је реч о тзв. блок тарифи повећавајући износе за оне потрошаче који троше знатно више воде него што је потребно за основне потребе једног домаћинства", казао је Ковачевић.

"Донели смо одлуку у вези ЈП "Комуналац" у Руми за набавку основних средстава, пре свега набавку камиона којим ћемо заокружити могућност да се смеће са територије Општине Рума износи на најекономичнији и најбржи, технички најоправданији начин. Куповином новог камиона омогућићемо практично да се знатно појефтине трошкови износа смећа из румске општине на регионалну депонију", рекао је председник СО Рума.

Скупштина је изгласала и Одлуку о усвајању Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу, а председница Општине Рума Александра Ћирић подсетила је да повеља има за циљ, између осталог, да оснажи женско предузетништво, те да се овом одлуком и формално омогућава учешће Општине Рума на бројним конкурсима.

Одборници су констатовали престанке в.д. директорских мандата у ЈП "Комуналац" и Градској библиотеци "Атанасије Стојковић", па су тако решењима о именовању нови в.д. мандати поверени Драгану Панићу (ЈП "Комуналац") и Дамиру Васиљевићу Тоскићу (Градска библиотека "Атанасије Стојковић").
donor
donor
donor
donor