img

Вести

4. Румски полумаратон - 24. септембар

img

Print

Спортски савез под покровитељством Општине Рума организује 4. Румски полумаратон, термин одржавања заказан је за 24. септембар 2022. године са почетком у 17:00 часова.

Рок за онлајн пријаву је 21. септембар након чега се можете пријавити само на лицу места на дан одржавања Румског полумаратона.

Пријава на сајту www.runtrace.net 

Учеснички пакет:

- Официјална мајица румског полумаратона

- Учесничка медаља

- Торба

- Број са чипом

- Електронска диплома

- Банкет на базену „Борковац“

За овај полумаратон очекује се преко 300 такмичара који ће се надметати за вредне новчане и робне награде у обе конкуренције.

1. Место 30.000 динара

2. Место 20.000 динара

3. Место 12.000 динара

4. Место 7.000 динара

5. Место 5.000 динара

Поред награда за пласмане, награда за рекорд стазе у обе конкуренције износи 150 евра.

Актуелни рекорди стазе:

Теодора Симовић: 1:17:41

Самјуел Најбеи Kиплимо 1:09.22

И ове године посебан акценат стављен је на најбрже Румљане у обе конкуренције. Тако да најбржег Румљанина и најбржу Румљанку поред пехара и диплома очекује и новчана награда у износу од 15.000 динара.

Тркачи по старосним категоријама у обе конкуренције 40+,50+,60+ као и најстарији и најмлађи учесник у апсолутној конкуренцији биће посебно награђивани.

Kако се ближимо 24. септембру све је више звучних атлетских имена који су потврдили учешће на 4. Румском полумаратону.

Пре свега Оливера Јевтић, освајачица сребрне медаље у маратону за Србију, која је уједно била и победница на првом нашем полумаратону. Такође и њен спаринг партнер Стенли Kипруто из Kеније је потврдио долазак.  Поред њих учешће су потврдили: Ђуро Борбељ, Мирослав Дукадиновић, Нора Тркља Боца, Слађана Стаменковић, Јагода Столић, Снежана Илић, Саша Столић, Марко Ранковић, Зоран Радичанин, Максим Пушкар, Бела Нагy Геллерт, Марко Марковић, Александра Kостадиновић, Јована Шурбатлија. Очекује се потврда још звучних имена како српске атлетике тако и атлетичара из региона.

Штафетна трка 7км x 3 изазива велико интересовање пре свега локалих тркача, чланова спортских клубова, румских како јавинх тако и приватних предузећа. Поред Румљана за штафетну трку интересовање имају и тркачи из околних градова и региона. Штафета може да буде састављена и комбиновано.

ДДОР Трка задовљства од 7км је још једна од трка у програму Румског полумаратона за све љубитеље спорта и трчања који желе да учествују у овој манифестацији, а да не морају да трче цео полумаратон.

Пријава је на старту трке, где се добија и стартни број (бесплатно за трку задовољства).

У оквиру румског полумаратона, биће одржана и трка беба у пузању под називом Неон Бамбини Маратон. Ова манифестација ће се одржати на Градском тргу 24. септембра, са почетком око 18:30 часова.

Право на учешће имају сва деца узраста до 2 године, а дужина стазе коју најмлађи маратонци треба да препузе је 4.5 метра, што представља асоцијацију да се Рума налази на 45. географској паралели.

Пријаве за Бамбини маратон су бесплатне путем телефона: 022474972, 0652474972 или лично у Спортском савезу, на адреси Вељка Дугошевића 100. Пријава је могућа и на сам дан одржавања маратона, наводе из Спортског савеза, а преноси портал Сремске вести.

Сви учесници НЕОН Бамбини Маратона добиће поклоне, док ће за најбрже бебе бити обезбеђене и вредне награде.

- Идеја бамбини маратона је да анимирамо што више деце да се од детињства баве спортским активностима.

Превоз за тркаче који долазе из Београда

И на 4.Румском полумаратону наставља се традиција бесплатног превоза за тркаче уз сарадњу са компанијом Мастер бус.

И ове године Мастер Бус обезбеђује бесплатан превоз тркачима из Београда који долазе на Румски полумаратон (редовним линијама Мастер буса).

Све што треба је да на уласку у аутобус покажете потврду о уплати котизације за 4. Румски полумаратон (уплатницу или онлине уплатницу).

Што се тиче повратка, биће организован из Руме и креће са после банкета у 23:00 -23:30 испред паркинга базена.
donor
donor
donor
donor