img

Вести

Одржана LXIX седница Општинског већа

img

Print

Општинско веће  донело је на данашњој седници Одлуку о одређивању урбанистичке зоне у којој ће се вршити бесповратно суфинансирање активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда на територији Општине Рума за 2022. годину.

Локација у оквиру Урбанистичке зоне, која припада Централној зони Општине Рума предвиђеној Планом Генералне регулације Рума, у којој је могуће вршити бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања и унапређења својстава зграда за 2022. годину обухвата:

- зграде у Главној улици у Руми број 137, број 139 и број 174,

- зграда у Железничкој улици у Руми број 1.

Општина Рума је овом Одлуком предвидела и средства у износу од 12.000.000,00 динара са ПДВ-ом.

"Желимо да сачувамо и уредимо централну градску зону. Поред фасада радиће се и кровови, јер су на доста објеката они заиста у лошем стању. Општина Рума ће до 95% финансирати радове, преостали износ иде на терет станара. Ово је само почетак пројекта, издвајаћемо из  буџета средства и даље, а све са циљем да што више уредимо нашу лепу Руму, да очувамо њен дух", казала је заменица председнице Општине Рума Биљана Поповић Јовановић.

Већници су изгласали и Предлог Решења о употреби текуће буџетске резерве у износу од 3.600.000,00 динара, а средстава су намењена за све месне заједнице и финансирање радова на одржавању јавних површина. Обезбеђена су средства и за набавку музичких инструмената за Основну музичку школу "Теодор Тоша Андрејевић"; за прикључење Дома војске на дистрибутивни систем електричне енергије. Усвојен је Закључак о преносу улагања у капитално одржавање објеката за образовање ОШ "Вељко Дугошевић" Рума, реч је о подручној школи у Стејановцима где се изводе радови на комплетној санацији објекта вредни близу 1,5 милиона динара.

Удружењу љубитеља и узгајивача коња "Војин Пузић Браца" биће одобрена новчана помоћ од 200.000 динара за суфинансирање трошкова организовања фијакеријаде и културно уметничког програма који ће се одржати 03.09.2022.године.

Удружењу спортских риболоваца "Црвенперка" Жарковац, одобрена је помоћ у износу од 30.000,00 динара, ради покривања дела трошкова организовања манифестације "КАРП КУП ЖАРКОВАЦ 2022".
donor
donor
donor
donor