img

Вести

Асфалтирана и Фрушкогорска улица у Добринцима

img

Print

Општина Рума је недавним усвајањем Измене плана детаљне регулације насељеног места Добринци створила предуслове за решавање проблема путне инфраструктуре у Фрушкогорској улици у том селу.

Наиме, улица води ка атару, пољопривредне машине које су у великом броју пролазиле улицом су допринеле лошем стању коловоза, па је Општина Рума издвојила средства за поновно асфалитирање улице, а у плану је и изградња атарског пута намењеног пољопривредној механизацији, чиме ће се обезбедити дуготрајност новопостављеног асфалта у улици.

Заменица председнице Општине Рума Биљана Поповић Јовановић обишла је данас радове у Фрушкогорској улици која је, према речима мештана, последњи пут асфалтирана давне 1987. године.

"После Гагићеве улице, коју смо асфалтирали почетком године, на предлог МЗ Добринци ангажовали смо путну механизацију и у Фрушкогорској улици. Пут је био у лошем стању, јер су често пролазиле и велике пољопривредне машине. Мештани су срећни и задовољни, поздравили су радове, то је нама у Општини Рума негде главно, да су људи задовољни, да смо испунили њихове жеље и потребе. Посебно нам је драго и радује нас што је улица пуна деце", изјавила је Биљана Поповић Јовановић.

Фрушкогорска улица је асфалтирана у дужини од 550 метара, коловоз је широк 3 метра, а за радове је издвојено 3.941.000 динара.

Члан Савета МЗ Добринци и заменик председника СО Рума Мирко Честић је напоменуо да ово није крај радова у селу и да ће ускоро бити уређен и плато испред сеоске амбуланте, а потом и поменути атарски пут покрај Фрушкогорске улице.

"Уз помоћ локалне самоуправе асфалтирали смо ове године две улице у којима асфалт деценијама није ни поправљан ни крпљен, а камоли у целости реконструисан. Предстоје нам радови на платоу испред амбуланте у центру села и још много идеја имамо које би помогле  побољшању живота у селу.  Што се тиче атарског пута уз Фрушкогорску улицу, план нам је да спојимо крак поменуте улице са главним путем и то ће бити обавезна саобраћајница за све тешке пољопривредне машине", напоменуо је Честић.
donor
donor
donor
donor