img

Вести

Завршетак реконструкције пута Рума – Голубинци

img

Print

Општина Рума је у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“ успела да реши вишегодишњи проблем лоше путне инфраструктуре на деоници од Руме до Старе Пазове и Инђије. Посебно су проблеме имали мештани два румска села на овом путном правцу: Жарковац и Путинци.

Председница Општине Рума Александра Ћирић обишла је данас са својим сарадницима реконструисану деоницу државног пута, нагласивши том приликом његову важност јер он спаја три општине: Руму, Инђију и Стару Пазову.

Подсетићу да је пре почетка радова пут био у катастрофалном стању због фреквенције саобраћаја, посебно теретног. Моји сарадници и ја смо одмах реаговали на апеле и захтеве мештана, те у рекордном року прикупили неопходну документацију како би што пре почела рехабилитација овог путног правца. Данас поносно могу да кажем да смо веома задовољни што су радови завршени у предвиђеном року и што ће првенствено мештани наших села Жарковац и Путинци, а онда и сви они који свакодневно пролазе овом деоницом, коначно моћи безбедно да путују“, изјавила је председница Ћирић

ЈП „Путеви Србије” су за рехабилитацију овог путног правца издвојили преко 550 милиона динара. Пут је асфалтиран, а од сутра ће почети хоризонтално исцртавање, те ће на радост свих становника овог дела Срема ускоро бити пуштен у рад.

Општина Рума је за кратко време успела да покрене велики број пројеката који су годинама чекали на реализацију, те ћемо и у будућности наставити да радимо овако значајне пројекте“, поручила је председница Ћирић.

Поред реконстурисаног пута у Путинцима ће бити урађени и нови паркинзи, а до краја године у плану је реализација још неколико битних пројеката напомиње председник МЗ Путинци Бранко Мандић.

Што се тиче пута, много нам значи, то је био приоритет за мештане, јер заиста је велика фреквенција саобраћаја, то је општепознато. Задовољни смо што је комплетно урађен пут кроз село, то су сад нови системи рада, диже се пут, кишна канализација, предстоји још уређење паркинг места и имаћемо заиста лепо уређено село. Недавно су и рефлектори стигли на игралиште, такође, ми планирамо да ове године урадимо и Косовску улицу, имамо још неколико идеја и надамо се да ћемо реализовати све зацртано“, истакао је Мандић.
donor
donor
donor
donor