img

Вести

Камп мултикултурализма – Кањижа 2022

img

Print

Манифестација „Камп мултикултурализма“ у коорганизацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, организована је у периоду од 22.6 до 29. 6. 2022. године у Кикинди. На овом едукативно-рекреативном кампу ученика средњих школа Војводине ове године учествовала је и ССШ“Бранко Радичевић“ из Руме.

Основна идеја пројекта је пружање прилике ученицима средњих школа са територије целе Војводине да се у оквиру два четвородевна кампа друже, међсобно упизнају и надмећу у популарним играма вештине, спретности и знање. Екипе су мешовите, из разних школа те се веза између ученика остварује кроз тимски рад у екипама.

У другом термину кампа са ССШ “Бранко Радичевић“ из Руме такмичила су се деца из СТШ из Бачке Тополе, Гимназија из Руског Крстура, Гимназија из Бачког Петровца, Гимназија за талентоване ученике из Суботице, Пољопривредна школа из Бача и Балетска школа из Панчева.

Бранкову школу представљали су ученици Тадија Вукмановић 2У (капитен црвене екипе која је победила и освојила наградно путовање на јесен), Драгана Калањ 2П (жута екипа-друго место), Бојана Равњаковић 2П (плава екипа-треће место) у зеленој екипи Лазар Карановић 2У, Вања Ристић 2П и Ненад Живковић 2П ( награда за Ферплеј екипу и наградно путовање на јесен) и одлична Тијана Вукмановић 2П капитен љубичасте екипе (пето место). Ученици су чланови Клуба К и путовање у Кањижу је била награда за ангажовање у ваннаставним активностима.

Екипу ССШ „Бранко Радичевић“ Рума, водила проф. Данијела Драгојевић.

 
donor
donor
donor
donor