img

Вести

Општина наградила најбоље ученике – Уручено укупно 116 новчаних награда

img

Print

Најбољи ђаци наше општине били су главне звезде данашњег програма Културног лета. Наиме, Општина Рума је одлучила да ове године званичну доделу диплома и новчаних награда вуковцима уручи на свечаности организованој на Градском тргу, под окриљем Културног лета, како би пред суграђанима заслужено промовисала оне најбоље, најмарљивије и највредније ученике наше општине.

Председница Општине Рума Александра Ћирић и њена заменица Биљана Поповић Јовановић поделиле су укупно 100 Вукових диплома, али и новчане награде од по 10.000 динара. Такође, награђено је и 16 ђака генерације са по 20.000 динара.

Општина Рума награђује наше најбоље ученике за посебан труд и залагање током школовања, уз подстрек и жеље да и у будућности наставе са успесима, истакла је председница Ћирић, па су тако овогодишњи износи награда дуплирани у односу на претходну годину.

„Драги вуковци и ђаци генерације честитам вам свима постигнутом успеху. Честитке и професорима који су се несебично трудили да пренесу своје знање, који су учествовали у њиховом успеху, бодрили их, подржавали и водили на бројна такмичења. Упркос тешкоћама са којима сте се суочавали протеклих година због немилосрдног вируса. Ја се надам да више нећете имати оваквих сметњи у настави. А вама драга децо желим пуно успеха у даљем школовању, желим да вам се у лично и у име општине захвалим. Захваљујући вашем успеху ми смо још успешнији и још бољи. Улажући у вас ми улажемо у нашу будућност. Без вас тако дивних и тако добрих наша будућност није извесна. Захваљујући вама, вашој памети, доброти, труду и искрености ваша будућност је загарантована, а наша дужност је да то препознамо и да то наградимо. Ваш успех ћемо пратити и даље, ту смо да вам помогнемо и да вас подржимо и бодримо и да будемо поносни на вас када једног дана чујемо да сте постали успешни људи. Искрено се надам да ћете се и ви једног дана сетити ваше Руме и да ћете се вратити у ваш родни град, да као успешни људи у различитим занимањима радите и стварате у нашој општини“, поручила председница Ћирић.

Увертиру у данашњу свечаност направио је хор „Звончићи“, одлично изабраним дечијим репертоаром, док је по завршетку церемоније додела награда музички програм употпунио сјајни рок бенд „Погрешно скретање“,  сачињен од румских гимназијалаца.
donor
donor
donor
donor