img

Вести

Реновирање зграде Музеја

img

Print

У току је санација зграде Завичајног музеја Рума. Најзначајнија установа културе у Руми у потпуности ће бити реновирана. Зграда музеја је најстарији спратни објекат у граду и датира из 1772. године, а последња реконструкција урађена је 1986. године. Објекат се налази под заштитом државе и категорисан је као непокретно културно добро од великог значаја.

Овај веома значајан пројекат за наш град и културу, у целости се финансира из буџета Општине Рума. У току су радови на санацији влаге за које је из буџета општине издвојено 12 милиона динара. Следећа фаза радова обухвата комплетну замену столарије. Потом након исушивања зграде предвиђене роком извођача следи малтерисање и израда нове фасаде. Што се тиче унутрашњих радова биће урађена реконструкција приземља са постављањем нових подних облога, нове електро инсталације, фарбарско молерски радови, набавка опреме за нову сталну поставку која ће обухватити готово цело приземље и мањи спратни део објекта.

"Општина Рума, као што сам и најавила издвојиће значајна средства за улагања у области културе. Санација објекта Завичајног музеја Рума, а потом и постављање модерне сталне поставке учиниће да ова установа, која чува културно наслеђе града и околине, то и прикаже на најбољи могући начин на задовољство грађана и свих посетилаца Руме", рекла је председница Општине Рума, Александра Ћирић.
donor
donor
donor
donor