img

Вести

Партиципативно буџетирање - Три пројекта улазе у буџет за 2022. годину

img

Print

Два градска и један сеоски пројектни предлог са највећим бројем гласова биће уврштени у Одлуку о буџету Општине Рума за 2022. годину.

Локална самоуправа ће у наредној години у граду финансирати: Уређење простора на локацији напуштеног базена у излетишту Борковац и Реновирање кошаркашких терена: Тивол-зграде, Тиволска улица, код Дома здравља, код Основне школе ,,Вељко Дугошевић", док ће се у селу реализовати пројекат: Мобилијар за игралиште за децу у Краљевцима, Добринцима, Жарковцу, Путинцима и Хртковцима. Поменути предлози ући ће у буџет за наредну годину, а  прелиминарне процене указују да ће се за реализацију пројеката издвојити око 32,3 милиона динара.

У оквиру седмог циклуса прикупљено је укупно 3.474 гласова.

Учешће грађана у изради буџета је процес којим се проблеми, потребе и жеље грађана уграђују у процес доношења одлука локалне самоуправе. Оно представља обележје развијенијих и напредних демократских друштава, а Тим за партиципативно буџетирање се захваљује свима који су учествовали у пројекту, као и медијима који су о томе извештавали.

 
donor
donor
donor
donor