img

Invest in Ruma

Opština Ruma najbolje mesto za investiranje

img

 

Opština Ruma je uspešno, po treći put, prošla program resertifikacije od strane Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i jedna je od četiri lokalne samouprave u Srbiji kojoj je uručen sertifikat BFC SEE (Business Friendly Certification South East Europe) za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi.

Ovo je samo jedno u nizu priznanja za Opštinu Ruma, jer je nedavno naša opština od strane pokrajinske Vlade, uz Novi Sad i Sombor, proglašena za lidera investicija u Vojvodini.

Opština Ruma je danas prepoznata od investitora kao ozbiljna lokalna samouprava, koja poštuje ugovorne obaveze i ima partnerski odnos prema svim investitorima, smatra predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

"Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, kakvu smo imali pre pet godina u Rumi, uspeli smo zahvaljujući podršci Republike, Pokrajine i NALED a, da napravimo odličnu poslovnu klimu i iskoristimo sve one geostrateške pogodnosti koje Opštine Ruma ima. Danas investitori koji dolaze u Opštinu Ruma imaju na raspolaganju infrastrukturno uređene industrijske zone, efikasnu Opštinsku upravu, koja će na najbrži mogući način obaviti sve proceduralne poslove i za to smo takođe više puta pohvaljeni od resornih ministarstava i Vlade Srbije. Zahvaljujući svemu tome u našu opštinu svetski renomirane kompanije, ali i domaće firme, investirale su između 100 i 150 miliona evra, otvoren je veliki broj radnih mesta, a nije tajna da sada u Rumi rade i građani iz susednih opština", izjavio je Mančić napomenuo da interesovanje investitora za Opštinu Ruma ne jenjava."Skoro svakodnevno imamo sastanke sa novim investitorima i naš veliki adut u pregovorima je i dobro poznata činjenica da nema kompanije koja je investirala u Rumu, a da se vrlo brzo nije odlučila da proširi proizvodne kapaciteta, izgradi nove proizvodne objekte i zaposli veći broj radnika. To zapravo i najviše govori u prilog tezi o odličnom poslovnom okruženju u rumskoj opštini i opravdanosti BFC SEE NALED ovog sertifikata, zbog čega smo veoma ponosni", istakao je Mančić i podsetio da nove proizvodne objekte grade kompanije "Mitas", "Hačinson", "Albon", "HealtCare Europe", ali i domaći investitori"Rumekon", "Frezal", "Afrodite mode collection".

Ruma je zaista najbolje mesto za investiranje, to znaju svi koji su se odlučili da svoje fabrike sagrade u našoj opštini i lokalna samouprava sa pravom očekuje još veći ekonomski prosperitet u godinama koje dolaze, zaključio je Mančić.

BFC SEE brošura

BFC SEE brošura na engleskom jeziku

donor
donor
donor
donor