img

Invest in Ruma

Opština Ruma dobitnik ovogodišnje prestižne nagrade Beogradski pobednik za najbolju opštinu u Vojvodini

img

 

Opština Ruma dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade „Beogradski pobednik“ za najbolju opštinu u Vojvodini, kada je u pitanju realizacija projekata koje sufinansira AP Vojvodina, ali i projekata koji su finansirani od strane Republike, poput renoviranja Gerontološkog centa "Srem", ili projekata Evropske unije poput projekta "Horis Konjičke rute Srem".

Dodela nagrade upriličena je sinoć u Beogradu i tom prilikom je apostrofirano da Opština Ruma ima odličan geostrateški položaj i kvalitetno opremljene industrijske zone, od kojih je najznačajnija "Rumska petlja". Nagradu je u ime Opštine Ruma primio Saša Radivojević, šef Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Opštine Ruma.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić napominje da nagrada prija i smatra da je ona potvrda da sve ono što je rađeno u prethodnom periodu nije ostalo nezapaženo. Najvažnije nam je da rezultate vide građani naše opštine, ali znači da odgovoran odnos opštinske vlasti primete i građani drugih opština, naglasio je Mančić.

"Imamo uspešnu saradnju sa višim nivoima vlasti i sa Republikom i sa Pokrajinom, ali smo pokazali da umemo da privučemo sredstva i iz Evropske unije. To je pokazatelj da dobro radimo svoj posao, da umemo da uradimo projekte, da umemo da ubedimo više nivoe vlasti da naše projekte sufinansiraju i da znamo da projekte kasnije kvalitetno realizujemo. Ne možete dobiti novac sa viših nivoa vlasti ako nemate projekte, ako nemate efikasnu administaciju, razvojne ideje", rekao je Mančić posebno se osvrnuvši na projekat infrastrukturnog opremanja "Rumske petlje".

"Najbitniji projekat jeste zajedničko opremanje industrijske zone "Rumska petlja" i tu bih posebno istakao podršku Ministarstva privrede i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Velike benefite imamo od te saradnje, jer smo stvorili preduslove za dolazak investitora, koji su kasnije otvarali fabrike, zapošljavali ljude, plaćali porez na zarade i imovinu, što se sve pozitivno odrazilo na opštinski budžet. Upravo zbog takvih prihoda mi smo sada u situaciji da sami finansiramo izgradnju gasne kotlarnice u naselju Tivol od gotovo milion evra. Siguran sam da ćemo u budućnosti imati još mnogo takvih kapitalnih projekata", poručio je Mančić, konstatujući da je nagrada i motiv da i u budućnosti rumska lokalna samouprava posvećeno radi sa još većim elanom i energijom.

Nagrada Beogradski pobednik dodeljuje se 16 godinu zaredom, a osim Opštine Ruma, među brojnim ovogodišnjim laureatima su i Turistička organizacija Opštine Novi Bečej, list „Borba“, Banja Koviljača, Film „Ekipa“, glumac Lane Gutović i mnogi drugi.

donor
donor
donor
donor