img

Vesti

Prijave za polaganje prijemnog ispita su u toku OMŠ „Teodor Toša Andrejević"

img

Otvorene su prijave za polaganje prijemnog ispita za upis u osnovnu muzičku školu "Teodor Toša Andrejević" za školsku 2024/2025. godinu u Rumi i izdvojenim odeljenjima u Irigu, Staroj Pazovi, Pećincima i Inđiji. Sve informacije možete pronaći na sajtu https://muzickaskolaruma.edu.rs/upis 2/ , fejsbuk i instagram stranici škole, a za dodatna pitanja možete pozvati broj telefona 022/474 042.
Pripremni razred muzičke škole mogu da upišu učenici koji su od septembra 2024. godine u osnovnoj školi 1. ili 2. razred, a prvi razred muzičke škole upisuju učenici koji su od septembra 2024. godine 3. razred u osnovnoj školi. Učenici koji žele da upišu odsek solo pevanja treba da budu stariji od 13 godina.
Na prijemnom ispitu proverava se sluh (učenici intoniraju obaveznu pesmicu "Pekarčić" i jednu dečju pesmicu po slobodnom izboru), ritam (nastavnik tapše kratku ritmičku liniju, a učenik potom to treba da ponovi) i muzička memorija (nastavnik svira jedan ili više tonova koje potom učenik ponavlja neutralnim slogom „la“).
Obrazac za PRIPREMI RAZRED:
Obrazac za PRVI RAZRED:
donor
donor
donor
donor