img

Vesti

Održan Karavan ženskog preduzetništva u Rumi

img

U organizaciji Privredne komore Srbije danas je u Kulturnom centru "Brana Crnčević" u Rumi odrzan Karavan zenskog preduzetništva. Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS ističe da podrška drzave ka zenskom preduzetništvu nikada nije bila veća.

"U prilog tome govore konkretni podaci. Danas u Srbiji posluje jedna trećina preduzeća i preduzetničkih radnji koje su u vlasništvu zena i mi smo u skladu sa evropskim prosekom kada govorimo o zenskom preduzetništvu. To je nešto na šta smo veoma ponosni, to je zajednički rad i Vlade RS i PKS, ali pre svega i samih naših preduzetnica koje su prepoznale ovu podršku. U cilju jačanja te podrške mi smo pokrenuli projekat Karavan zenskog preduzetništva - "Na kafi sa preduzetnicama" kojim obilazimo za početak 10 opština. Naš cilj je da ekonomski osnazimo zene, da u direktnoj komunikaciji sa njima razgovaramo, da im predstavimo koje su to njihove mogućnosti, koje su to sve mere, finansijske i nefinansijske podrške namenje upravo razvoju zenskog biznisa, ali takođe da čujemo koji su to problemi i sugestije koje one imaju da nam daju, kako bi u narednom periodu na još bolji način unapređivali zensko preduzetništvo", izjavila je Branislava Simanić.

Skupu je prisustvovala i predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić Bošković.

"Kao zena koja je na čelu Opštine Ruma smatram da mi je duznost da se pojavim na ovakvom skupu kako bi svojim ličnim primerom podstakla sve zene koje zele da započnu svoj privatni biznis ili da se bave nekim zanimanjima u kojima zene nisu bile toliko zastupljene, da ih podstaknem da samo trudom i uključivanjem u sve segmente ekonomije i privrede mogu da ostvare svoje ciljeve i da budu veoma uspešne u poslu kojim se bave. Smatram da su zene mnogo sposobnije od muškaraca da rade veoma odgovorne i ozbiljne poslove pre svega jer su zene temeljne, detaljne, razmišljaju precizno o svemu, imaju razumevanje i sluha za neke stvari gde muškarci to nekako gledaju da preskoče i smatraju da to i nije toliko bitno, a kod zene je svaki deo posla veoma bitan", rekla je predsednica Aleksandra Ćirić Bošković i dodala da Opština Ruma podstiče zene preduzetnice, da li kroz konkurse ili direktnom ponudom, da uzmu učešće u turističkoj ponudi Opštine Ruma i na taj način ostvare značajne prihode i uspešno posluju.

donor
donor
donor
donor