img

Vesti

Ekološka akcija ozelenjavanja u vrtiću „Kockica 2”

img

Dvorišni prostor vrtića „Kockica 2”, oplemenjen je sa preko 60 novih sadnica autohtonih vrsta drveća.

Predsednica Opština Ruma Aleksandra Ćirić Bošković priključila se mališanima iz vrtića „Poletarac” u akciji sadnje novih stabala.

Ova inicijativa, podrzana od strane Opštine Ruma i sprovedena od strane JP „Komunalac”, nije samo simbol naše predanosti ekologiji, već i prilika da deci prenesemo vaznost očuvanja prirode kroz konkretne aktivnosti", istakla je predsednica Ćirić Bošković.

„Deca su se najviše radovala i sa velikim entuzijazmom učestvovala u današnjoj akciji sadnje stabala javora, graba i lipe, koja će ulepšati i obogatiti dvorište njihovog vrtića. Svako novo drvo koje smo danas zasadili predstavlja izvor zivota i zdravlja, i ovakvim akcijama zelimo da istaknemo vaznost očuvanja i unapređenja zivotne sredine", poručula je predsednica Ćirić Bošković, naglasivši da je zeleni pojas ključni aspekt našeg ekološkog nasleđa.

„Širenjem zelenih pojaseva, gradimo odrzivu budućnost za naše buduće generacije", kazala je predsednica Opštine Ruma zahvalivši se svima koji učestvovali u ovom inspirativnom poduhvatu.

donor
donor
donor
donor