img

Vesti

Počelo asfaltiranje Industrijske ulice Rekonstrukcija 5,5 kilometara duge saobraćajnice

img

U Rumi se realizuje još jedan infrastrukturni projekat na dobrobit svih građana. Zajedno sa Javnim preduzećem „Putevi Srbije“ započeta je rekonstrukcija Industrijske ulice u Rumi, najduze u našem gradu, gde se radovi prostiru na 5.5 kilometara kolovoza.

U pitanju je projekat od vitalnog značaja za naš grad, s obzirom na to da je reč o najprometnijoj ulici, pogotovo opterećenom velikom frekvencijom teretnog saobraćaja, u kojoj je kolovoz bio u izuzetno lošem stanju.

Industrijska ulica, iako na obodu Rume, je zapravo jedna prava zila kucavica našeg grada, u njoj je smešten veliki broj kompanija i svakodnevno, zbog posla, više hiljada radnika prolazi njome, istakla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković, koja je danas obišla deonicu ulice koja se asfaltira u blizini nove autobuske stanice.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom svoje posete Rumi obećao pomoć u realizaciji ovog značajnog projekta, to obećanje je ispunio i paralelno su krenuli radovi na dva kraja Industrijske ulice, u blizini Vatrogasno – spasilačke stanice i kod novoizgrađene raskrsnice kruznog toka Rigov mlin", izjavila je predsednica Ćirić Bošković.

Mehanizacija Sremputa radove sprovodi u fazama, uklanja se stari asfalt, sa dva sloja kamena se ojačava podloga, pre nego što mašine pristupe nanošenju dva sloja asfalta.

U naseljenom delu Industrijske ulice koji se prostire od Železničke do Ulice Vladimira Nazora radiće se i nivelacija šahtova, što je do sada bio veliki problem.

Sveobuhvatnim radovima na više značajnih lokacija u gradu u potpunosti se na bolje menja slika Rume, doprinosi se većoj bezbednosti u saobraćaju, a svaki projekat za moderniju opštinu realizuje se u dogovoru sa građanima.

donor
donor
donor
donor