img

Vesti

Opština izdvojila 45 miliona dinara za zamenu PVC stolarije i kotlova Predsednica Ćirić Bošković uručila prve ugovore

img

Subvencionisanjem projekta povećanja energetske efikasnosti, Opština Ruma je još jednom na delu pokazala da je pouzdan partner i oslonac građanima.

Sufinansiranjem ugradnje PVC stolarije i nabavke kotlova na prirodni gas lokalna samouprava želi da pomogne unapređenje energetske sanacije u stambenom sektoru na teritoriji naše opštine.

Stabilno budžetsko poslovanje omogućio je komoditet Rumi, da izdvoji i više sredstava nego što je bilo planirano za projekat povećanja energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova.

Interesovanje građana je bilo toliko da je Opština Ruma prvobitno planiranih 15 miliona dinara, morala da poveća na blizu 45 miliona dinara, kako bi izašla u susret svima koji su ispunili uslove za dobijanje subvencije.

Projekat će obuhvatiti oko 520 domaćinstava, a to je za skoro 100 više nego prošle godine.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković potpisala je danas u Kulturnom centru "Brana Crnčević" prvih 40 ugovora sa građanima koji su dobili finansijsku podršku Opštine, a u narednim danima ugovore će potpisati svih 520 korisnika opštinske subvencije.

Predsednica Ćirić Bošković je podsetila da je ovo treća godina kako Opština Ruma finansira projekat energetske sanacije, te da zadovoljni građani najbolje svedoče koliko je to važan projekat koji će lokalna samouprava finansirati i u narednim godinama.

"Zaista je vladalo veliko interesovanje građana za konkurs, zato smo i odlučili da izdvojimo dodatna sredstva. Danas sam imala čast da potpišem i uručim prve ugovore i razgovaram sa građanima. Ljudi su zadovoljni, srećni što mogu da računaju na Opštinu Ruma i to nas, verujte, motiviše da još predanije radimo kako bi svim građanima omogućili kvalitetnije i bolje uslove za život", izjavila je predsednica Ćirić Bošković.

Podsetimo, Opština Ruma svaki pojedinačni projekat zamene stare dotrajale stolarije i ugradnju PVC stolarije, ili ugradnje novog, ili zamene starog kotla na gas subvencioniše u iznosu do 50% od vrednosti radova.

donor
donor
donor
donor