img

Vesti

"Bezbedan grad" Projekat za veću bezbednost svih građana

img

Nastojeći da poveća bezbednost svih građana Opština Ruma, u saradnji sa drzavnim organima, realizuje projekat "Bezbedan grad".

Cilj projekta je povećanje bezbednosti u saobraćaju i na javnim površinama, što je osnovni preduslov građenja bolje zajedničke budućnosti i boljeg zivota za sve građane naše opštine.

Projektom su na teritoriji naše opštine postavljena tri različita sistema video nadzora:

1. Sistem za merenje trenutne brzine kretanja vozila (6 lokacija u Rumi);

2. Sistem video nadzora sa prepoznavanjem registarskih tablica vozila (8 lokacija - pristupni putevi u Rumu);

3. Sistem video nadzora javnih površina (oko 40 lokacija u Rumi i u selima na teritoriji naše opštine).

Za potrebe projektovanog sistema bezbednosti saobraćaja i javnih površina izrađena je i komunikaciona mreza sa optičkim internetom, koja povezuje lokacije video nadrzora sa monitoring centrom, koji je smešten u Policijskoj stanici Ruma.

Tim povodom predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković posetila je rumsku Policijsku stanicu, predočivši načelniku PS Ruma Milanu Mijalčiću očekivanja da će projekat doprineti bezbednijem zivotu sugrađana, posebno dece, te da će Ruma biti potpuno bezbedan grad.

"Želimo da učinimo zivot u našoj opštini što bezbednijim. Video nadzor je u funkciji, kamere snimaju. Radari su takođe postavljeni, ali se za njih čeka sertifikacija, da bi oni mogli da mere brzinu i da snimaju tablice i o njihovom puštanju u rad javnost će biti blagovremeno obaveštena. Apelujem na sve građane, na sve vozače da vode kontrolu o brzini kretanja svojih vozila i da budu savesni u cilju i svoje bezbednosti i bezbednosti drugih ljudi", izjavila je predsednica Ćirić Bošković.

donor
donor
donor
donor