img

Vesti

Održana 36. sednica Skupštine opštine Ruma

img

Danas je u Kulturnom centru "Brana Crnčević" odrzana sednica Skupštine opštine Ruma na kojoj su odbornici usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Ruma za prvih devet meseci ove godine. Prihodi i primanja budžeta Opštine Ruma za period od 1. januara do 30. septembra 2023. godine ostvareni su u ukupnom iznosu od 2.292.550.912,81 dinara i u odnosu na planirane prihode u 2023. godini ostvareni su sa 49,37%.

Predsednik SO Ruma, Stevan Kovačević, rekao je da izveštaj potvrđuje da Opština Ruma ima stabilne izvore finansiranja, da je budžet na zdravim nogama, svi pokazatelji govore u prilog tome da je i dalje najveći priliv po osnovu poreza na dohodak, to znači da privredni subjekti u Opštini Ruma uspešno posluju i za nas u lokalnoj samoupravi to znači da smo na najboljem putu da sve zacrtane planove i programe za ovu godinu ispunimo.

"Uz očekivanja značajnih priliva i u poslednja tri meseca ove godine mozemo očekivati da će procenat izvršenja budžeta za 2023. godinu biti u visokom procentu i to je dobra vest za građane", izjavio je Kovačević.

Nekoliko tačaka dnevnog reda odnosilo se na rad javnih preduzeća. Data je saglasnost JP "Vodovod" i JP "Komunalac" za nabavku opreme i mehanizacije. Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević očekuje da će se nabavkom opreme ova dva javna preduzeća postaviti na takve osnove da mogu udovoljiti zahtevima građana što se tiče kvaliteta komunalnih usluga.

Kao i prethodnih godina povodom Dana opštine Ruma i slave grada biće dodeljene nagrade i priznanja pojedincima koji su u periodu koji je iza nas dali značajan doprinos razvoju delatnosti kojima se bave i razvoju Opštine Ruma.

"Ove godine ćemo dodeliti jedno priznanje počasni građanin Opštine Ruma, jednu rumsku povelju i veći broj zahvalnica najistaknutijim pojedincima. Naša obaveza je da prepoznamo one koji su najuspešniji među nama, da pokazemo da smo kao zajednica svesni njihovog doprinosa, da znamo taj doprinos da cenimo jer to je i naš zalog da ćemo dati podsticaj i mlađim generacijama da napreduju u svojim poslovima, da budu građani koji daju doprinos razvoju naše lokalne zajednice. Prethodne dve godine nismo dodeljivali priznanje počasnog građanina zato što nismo imali predloge za koje je komisija procenila da zasluzuju da ponese to priznanje. Ne zelimo da ni na koji način devalviramo to priznanje i dodeljujemo ga u onom momentu kada kandidati zaista to i zasluzuju. Ove godine predlog je usvojen na sednici da zvanje počasnog građanina ponese Irena Vujović, ministarka za zaštitu zivotne sredine u Vladi RS koja je i kao ministar i kao pojedinac dala značajan doprinos rešavanju kapitalnih projekata kada je u pitanju zaštita zivotne sredine u Opštini Ruma", izjavio je Kovačević.

Za vršioca duznosti direktora Zavičajnog muzeja Ruma imenovan je Uroš Nikolić.

donor
donor
donor
donor