img

Vesti

Veliki korak napred za obrazovanje u Rumi Kroz saradnju sa kompanijom Haitijan, do novog odeljenja Fakulteta tehničnih nauka u našem gradu

img

Opština Ruma je bila domaćin sastanka predstavnika novosadskog Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad - Katedre za mašinstvo i kompanije Haitian, koja svoj pogon gradi u radnoj zoni "Rumska petlja".

-Radimo na tome da Ruma postane studentski centar i da privučemo fakultete da otvore svoja odeljenja u našem gradu, poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković sa zvaničnog predsedničkog facebook naloga.

--Dogovoreno je da se u kratkom periodu usaglase detalji, uključujući studijski program i broj upisanih studenata, kako bismo što pre ušli u proces dobijanja akreditacije. Prvi studenti mogli bi biti upisani već naredne školske godine, navodi se u saopštenju

-Ovo je od neprocenjivog značaja za Rumu, koja će se ovim upisati na mapu studentskih centara u Srbiji, naglasila je predsednica Ćirić Bošković i otkrila da je prostor za novo odeljenje FTN-a već opredeljen, da će to biti objekat u Glavnoj rumskoj ulici, u kome je nekada bila smeštena Gradska biblioteka "Atanasije Stojković".

donor
donor
donor
donor