img

Vesti

Efikasniji sistem centralnog grejanja u školi u Grabovcima

img

U Osnovnoj školi „6. udarna vojvođanska brigada“ u Grabovcima zahvaljujući sredstvima Opštine Ruma rešen je dugogodišnji problem nekvalitetnog i nerentabilnog grejanja.

Od ove zimske sezone u školi je postavljen novi savremeni sistem centralnog grejanja, promenjen je i energent te se sada umesto uglja, koristi ekološki prihvatljiviji i ekonomski isplativiji prirodni gas.

U sklopu radova izgrađena je gasna podstanica, instaliran je novi kotao na gas, pa će tako grejanje na gas pored veće toplotne efikasnosti, smanjenja emisije zagađenja doprineti i smanjenju samih troškova tokom grejne sezone.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković posetila je školu u Grabovcima, naglasivši da se lokalna politika podrške obrazovanju temelji na principu da sva deca, bez obzira na mesto stanovanja, imaju iste uslove za sticanje znanja.

Opština Ruma kontinuirano ulaze u budućnost svojih najmlađih građana. Ovo je više od ulaganja u infrastrukturu, ovo je investicija u budućnost ove mesne zajednice, a samim tim i cele opštine", izjavila je predsednica Ćirić Bošković.

Škola je sagrađena davne 1971. godine, prostire se na površini od 1.360 kvadratnih metara i dugi niz godina se suočavala s izazovima u vezi sa grejanjem.

Moderan sistem centralnog grejanja će znatno poboljšati uslove boravka u školi učenicima i omogućiti im tople i udobne učionice. Predsednica Ćirić Bošković je nakon obilaska škole i razgovora sa prosvetnim radnicima, učenicima i predstavnicima Mesne zajednice Grabovci najavila nova ulaganja u ovu obrazovnu ustanovu.

Grabovačku školu trenutno pohađa 83 učenika i 10 predškolaca.

donor
donor
donor
donor