img

Vesti

Obaveštenje o uvidu u birački spisak

img

Opštinska uprava Ruma, Odeljenje za opštu upravu i zajedničke poslove, obaveštava građane opštine Ruma da se počev od 2. novembra 2023. godine izlaze na uvid deo Jedinstvenog biračkog spiska za Opštinu Ruma. Uvid u deo biračkog spiska i podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku građani mogu izvršiti neposredno u Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove (Orlovićeva br. 5, kancelarija br. 20) svakog radnog dana od 7 do 18 časova, kao i subotom od 8 do 15 časova. Uvid se moze vršiti i u mesnim kancelarijama svakog radnog dana u toku redovnog radnog vremena od 7 do 15 časova. Građani uvid mogu vršiti i na zvaničnoj internet stranici Ministarstva drzavne uprave i lokalne samouprave unošenjem podataka o JMBG i broju lične karte (https://upit.birackispisak.gov.rs/).

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u birački spisak kao i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti u skladu sa zakonom i to na isti način i po istom postupku kao i građani.

Uvid u Jedinstveni birački spisak mogu vršiti i interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, koja imaju prijavljeno boravište na teritoriji opštine Ruma.

Građani koji će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji moraju podneti zahtev Opštinskoj upravi da se u birački spisak upiše taj podatak, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 25. novembra 2023. godine.

Nakon zaključenja biračkog spiska 1. decembra 2023. godine građani zahteve za upis i promenu/ispravku podataka podnose Ministarstvu drzavne uprave i lokalne samouprave ili Opštinskoj upravi po mestu prebivališta podnosioca zahteva, odnosno po mestu boravišta za interno raseljena lica, najkasnije 72 časa pre dana izbora, odnosno do 13. decembra 2023. godine.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti na telefone 022/433911, 433912, 069721155, kao i putem mejla birackispisak@ruma.rs.

 

Zahtev za upis/brisanje/promenu

Zahtev za glasanje po mestu boravišta u zemlji

Zahtev za izdavanje potvrde o biračkom pravu

donor
donor
donor
donor