img

Vesti

Završava se kompletna rekonstrukcija puta Platičevo Vitojevci, mehanizacija se odmah seli u Grabovce

img

Kako bi se iskoristio pun geo-strateški potencijal naše opštine, realizuju se projekti unapređenja saobraćajne infrastrukture, koji ne samo da imaju cilj da poboljšaju prevoz putnika i robe, već i da povećaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Nakon nedavno završenog kapitalnog projekta izgradnje auto-puta Ruma - Šabac, rumska lokalna samouprava okrenula se ništa manje značajnim projektima lokalnog i regionalnog karaktera.

Nakon više od pet decenija započeta je kompletna rekonstrukcija  puta Platičevo - Vitojevci u duzini od 5,2 kilometra, a odmah po završetku te deonice kreće uređenje deonice puta ka prema selu Grabovci, pa će tako radovi obuhvatiti ukupno 9,2 kilometra puta.

Završnim radovima na postavljanju drugog sloja asfalta na putu Platičevo - Vitojevci danas je prisustvovala i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković.

"Rekonstrukcija ove putne deonice je od velikog značaja za stanovnike Platičeva, ali posebno za meštane Vitojevaca i Grabovaca, jer je to njima jedina i glavna komunikacija i sa ostalim selima i pre svega sa ostatkom opštine. Mi smo put proširili sa pet na šest metara, drago mi je da su ljudi zadovoljni i da se radovi završavaju pre roka. Veoma je vazno naglasiti da su sela u juznom delu naše opštine, a tu mislim pre svega na Vitojevce i Grabovce, nekako bila zapostavljena, nije se ulagalo u saobraćajnu infrastrukturu. Mi to menjamo, imamo sluha za naše građane, tako da ćemo u potpunosti rehabilitovati i put ka Grabovcima", izjavila je predsednica Ćirić Bošković i naglasila da je rok za završetak radova deonice ka Grabovcima 50 dana, ali i da je praksa pokazala da se taj posao moze završiti u kraćem roku.

Goran Radović, odbornik i meštanin Vitojevaca, napominje da je koncentracija saobraćaja u selu daleko veća u odnosu na neka ranija vremena, te da pola veka stari put nije mogao da odgovori današnjoj saobraćajnoj frekvenciji.

"Put je sada proširen, urađen po evropskim standardima, mnogo nam znači jer se koncentracija saobraćaja pojačala, kako zbog nekih privatnih firmi, kako zbog Vojvodina šume čiji kamioni svakodnevno cirkulišu, samim tim i broj automobila se povećao po domaćinstvu tako da nam puno znači. Građani će dobiti i ćuprije, svi smo veoma zadovoljni i sa elanom ćemo predočiti Opštini Ruma nove projekte koji mogu unaprediti zivot Vitojevčana, što nam je svima u interesu", poručio je Radović.

Izgradnjom novog auto-puta teretni saobraćaj kroz Platičevo se drastično smanjio, što je bio jedan od najvećih problema za meštane sela, a sada će biti olakšan i odlazak do Vitojevaca i Grabovaca, istakao je predsednik MZ Platičevo Aleksandar Gardinovački.

"Radimo paralelno više projekata. U Platičevu je u toku završetak radova na Domu kulture, renovirali smo krov, ostao nam je još jedan mali deo koji planiramo da završimo iduće godine i onda polako krećemo u nove projekte. Sve zavisi od potrebe meštana, bitno nam je njihovo mišljenje, pa ćemo tako ući u naredne projekte od 2024. godine", rekao je Gardinovački.

Opština Ruma uskoro započinje i rekonstrunkciju celog putnog pravca Ruma-Kraljevci-Dobrinci-Pećinci, a radovima će biti obuhvaćen i put Dobrinci - Donji Petrovci!

donor
donor
donor
donor