img

Vesti

Otvoren novi auto put Od Rume do Šapca za 15 minuta, bez putarine do Nove godine

img

Otvoren auto-put Ruma–Šabac, najznačajnija infrastrukturna investicija koja spaja Srem i Mačvu i ujedno je najkraća saobraćajna veza između Novog Sada i Beograda sa ovim delom zapadne Srbije i Republikom Srpskom. Deonicu čini auto-put kroz sremsku ravnicu i novi most na Savi kod Šapca. Put će za saobraćaj biti otvoren u 18 sati, a do Nove godine neće se naplaćivati putarina.

Otvaranju auto-puta prisustvovao je drzavni vrh Srbije, predvođen predsednikom Aleksandrom Vučićem, a svečanosti su prisustvovali i predsednici opština Ruma i Loznica, kao i gradonačelnik Šapca.

Do sada je 600.000 stanovnika sa obe strane Save spajao magistralni put i stalne guzve – ubuduće će se novom trasom od Rume do Šapca stizati za 15 minuta.

Ukupna duzina auto-puta od Rume do Šapca sa mostom preko Save, koja se pušta u javni saobraćaj iznosi 24,6 kilometara, a obuhvata 440 metara povezanih sa Fruškogorskim koridorom, 22,08 km auto-puta od Rume do Šapca, most preko Save duzine 1. 335 metara kao i 700 metara dela deonice 3 do petlje Drenovac.

Kada sledeće godine bude završena i brza saobraćajnica do Loznice, od Podrinja do prestonice stizaće se za sat i 15 minuta.

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić je poručio da moramo da se borimo, zelimo i trazimo više od sebe.

„Ako ne sanjate snove za svoju zemlju, a šta sanjate. Svaki izgrađeni novi kilometar auto-puta je zajednička pobeda i drzave i naroda i istakao da su to velike stvari koje menjaju lice naše zemlje. Srbija mora da ide napred, i moramo da budemo jedinstveni po svim pitanjima. I kada nas pritiskaju, moramo da stisnemo zube i kazemo ne damo svoje. Borićemo se da naša zemlja napreduje brze i bolje", rekao je Vučić na novoizgrađenom mostu preko Save.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić istakla je da je ovo veliki dan i za Srbiju i za Opštinu Ruma, koja će novim auto-putem biti još bolje pozicionirana na čvorištu najznačajnijih puteva u našoj zemlji.

„Raskrsnica puteva je nov podsticaj za još ubrzaniji razvoj naše Opštine, jer samo sa dobrom saobraćajnom vezom mozemo biti još atraktivniji za sve investitore koji i dalje iskazuju veliko interesovanje za ulaganje na našim opremljenim radnim zonama. Osim toga, auto-put Ruma-Šabac je i dodatni podsticaj za veći broj posetilaca u našem gradu i opštini, a mi ćemo se kao lokalna samouprava i dalje truditi da svim onima koji dođu u našu opštinu damo razlog više da ostanu duze kod nas, i kao investitori, i kao posetioci ali i kao budući stanovnici Opštine Ruma“, poručila je predsednica Ćirić.

Predsednik Vučić se zahvalio građanima i svima koji su učestvovali u izgradnji ove deonice auto-puta i poručio da letvica mora stalno da se podize.

„Mnogo toga moramo još da uradimo, ali sve što novo uradimo trazićemo još, da stalno podizemo letvicu. Da radimo i gradimo našu Srbiju", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kada u januaru naredne godine krene da se naplaćuje putarina, cena deonice Ruma – Šabac će iznositi 100 dinara, 270 dinara je za deonicu Beograd - Šabac, a 170 dinara je Beograd-Ruma. 

donor
donor
donor
donor