img

Vesti

Trka za srećnije detinjstvo Takmičenje u kojem su svi učesnici i pobednici

img

Više stotina rumskih mališana trčalo je danas jubilarnu 30. „Trku za srećnije detinjstvo", koju tradicionalno organizuje Crveni krst Ruma, uz pokroviteljstvo Opštine Ruma.

Popularne ulične trke okupile su u Glavnoj ulici mnoštvo dece, od rumskih predškolaca, do osnovaca i srednjoškolaca, a dečaci i devojčice su se takmičili u 22 kategorije.

Sportsko – rekreativnu manifestaciju otvorio je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević koji je naglasio da mališani imaju pravo na radosno detinjstvo, a da je lokalna zajednica duzna da im obezbedi uslove za srećno odrastanje.

„Ova manifestacija doprinosi generalno i strategiji u sportu da promovišemo različite sportove, masovnost, zdrave stilove zivota i zato se kao Opština pojavljujemo svih ovih godina kao generalni pokrovitelji manifestacije. Siguran sam da će ovi mališani koji se takmiče jednoga dana odrasti u uspešne građane sa kojima ćemo se ponositi, bez obzira na to da li će se baviti sportom“, poručio je Kovačević.

Sekretar rumskog Crvenog krsta Marko Ćulibrk smatra da najveći značaj manifestacije nisu medalje, već promocija pravih vrednosti, solidarnosti i volonterizma.

„Bez obzira na medalje koje su deca osvojila trudimo se da svi budu pobednici i dalje ćemo davati podršku da od naše dece pravimo zdrave ljude“, istakao je Ćulibrk.

Ovogodišnji moto trke je bio „Imamo cilj, dođi na start", a podršku u organizaciji pruzili su Savez sportova Opštine Ruma i Atletski klub „Ruma”, dok su startne brojeve  sponzorisali lokalni donatori.

donor
donor
donor
donor