img

Vesti

Dečija nedelja Prijem za đake prvake

img

Pod sloganom „Veliko srce dece Srbije" ove godine se odrzava manifestacija Dečija nedelja koja je posvećena unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruzenja u kom deca mogu da razvijaju sve svoje potencijale, kao i vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji.

Celokupna nedelja bila je svojevrsni festival dečijeg stvaralaštva, a škole su sa svojim učenicima organizovale brojne kreativne i obrazovne radionice, kao i aktivnosti na promociji i ostvarivanju prava deteta i unapređenju polozaja dece i mladih u Srbiji.

Povodom Dečije nedelje danas je u Gradskoj kući odrzan tradicionalni prijem đaka prvaka iz naše opštine. Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i zamenica Biljana Popović Jovanović su deci pozelele dobrodošlicu, puno uspeha u obrazovanju, naglasivši da je cilj lokalne samouprave stvaranje uslova za bezbedno i srećno detinjstvo, u kome će sva deca moći da razvijaju sve svoje kapacitete.

"Ovo je svakako jedan od najlepših dana u našoj opštini, jer sa decom je uvek najlepše sarađivati. Motiv ovogodišnje dečije nedelje je „Veliko srce dece Srbije“ i taj slogan puno govori. Stariji bi trebalo da se ugledaju na decu, naša je duznost da im obezbedimo najbolje uslove za srećno odrastanje i uspešno školovanje. Konkretno naša opština obezbeđuje besplatne udžbenike, prevoz, uzine, a tokom prošle i ove godine radimo na velikom uređenju i rekonstrukciji svih škola", kazala je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić. 

U zivahnoj atmosferi, uz prigodno posluzenje za decu, predstavnici lokalne samouprave su mališanima uručili i poklone u vidu školskog pribora.

donor
donor
donor
donor