img

Vesti

Četiri medalje na Prvenstvu Srbije za rumske savate boksere

img

Članovi Savate boks kluba "Ruma" osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije za studente i pionire u asu savateu, koje je odrzano u  Grockoj, proteklog vikenda.

-zlatna medalja student Marko Vidaković do 85kg;

-zlatna medalja student Aleksandar Dikić +85kg;

-srebrna medalja pionir David Grković do 36kg i

-bronzana medalja pionir Nikola Klisarić do 30kg.

Marko Vidaković član Savate boks kluba "Ruma" i apsolvent Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu osvojio još jednu zlatnu medalju ove godine i prikazao jednu od najlepših borbi na Univerzitetskom delu Prvenstva Srbije u asu savateu. Marko je potvrdio vrhunsku formu pred polazak na World Combat Games - Svetske igre borilačkih sportova u Rijadu, Saudijska Arabija od 26. do 31. oktobra 2023. godine, kao član reprezentacije Srbije u savateu.

Biće ovo najveće takmičenje u zadnjih deset godina u organizaciji Sport Accorda i AIMSa na kojem će nastupiti 16 borilačkih sportova među kojima i naši predstavnici Republike Srbije u savateu: Marko Vidaković iz Rume, Kristina Džolić i Jovana Vukčević iz Novog Sada. Naš tim čine i internacionalne sudije Maja Odžić iz Novog Sada i Velimir Karanović iz Beograda, kao i naši internacionalni treneri Miroslav Odžić iz Novog Sada i Miodrag Rakić iz Rume.

Pokrovitelji nastupa su Vlada Republike Srbije - Ministarstvo sporta kao i pokrovitelji Savate boks kluba "Ruma" Opština Ruma, Sremput a.d. Ruma kojima se klub zahvaljuje na pomoći u sredstvima za nastup na ovom velikom međunarodnom takmičenju.

donor
donor
donor
donor