img

Vesti

Uključi se, predloži projekat!

img

Građani rumske opštine mogu do 25. septembra predlagati projektne ideje koje će se uvrstiti u lokalni budžet za 2024. godinu.

Vaše predloge, koji mogu da poboljšaju život u lokalnoj zajednici, možete slati elektronskim putem na mejl: participativno@ruma.rs a obrazac možete preuzeti ovde.

Kutije za prikupljanje predloga postavljene su na 18 lokacija u našoj opštini, u dve zgrade Opštinske uprave u Rumi (Glavna 107 i Orlovićeva 5), kao i u svim seoskim mesnim kancelarijama.

Najbolje ideje naći će se na listi prioriteta, za koje će glasati građani Opštine Ruma, a koji će biti finansirani iz budžeta u 2024. godini, u okviru projekta Participativno budžetiranje.

Podsećamo, svaki građanin može da predloži koliko god želi projekata, ne postoji ograničen broj, ali bi trebalo da projekti budu u interesu svih građana, kao i da su u nadležnosti lokalne samouprave.

Nema ni finansijskih ograničenja za projekte, ali akcenat, kao i do sada, treba da bude na mikro projektima, od lokalnog značaja.

Opština Ruma poziva sve građane da uzmu učešće u novom ciklusu "Participativnog budžetiranja", prvo predlaganjem projektnih ideja, a nakog toga i glasanjem za one najbolje projekte koji će biti uvršteni u opštinski budžet za 2024. godinu.

donor
donor
donor
donor