img

Vesti

Počinje deveti ciklus projekta "Participativno budžetiranje"

img

Od 18. septembra Opština Ruma započinje novi ciklus projekta po kojem je prepoznatljiva - "Participativno budžetiranje".

Devetu godinu zaredom građanima rumske opštine omogućeno je da direktno učestvuju u kreiranju opštinskog budžeta.

Predlaganje projekata počinje u ponedeljak 18. septembra i trajaće do ponedeljka, 25. septembra 2023. godine.

Učešće građana u što većem broju pomoći će lokalnoj samoupravi da još bolje sagleda potrebe naše zajednice.

Kao i svake godine građani mogu projektne ideje slati na na dobro poznati mejl: participativno@ruma.rs.

Upitnik za prikupljanje projektnih ideja se moze preuzeti na Zvaničnoj prezentaciji Opštine Ruma www.ruma.rs (od 18. septembra) i u dve zgrade Opštinske uprave u Rumi (Glavna 107 i Orlovićeva 5), kao i u svim seoskim mesnim kancelarijama, gde će u pomenutom periodu biti postavljene i glasačke kutije u koje građani mogu ubaciti predloge.

Svaki građanin moze da predlozi koliko god zeli projekata, ne postoji ograničen broj, ali bi trebalo da projekti budu u interesu svih građana, kao i da su u nadleznosti lokalne samouprave.

Nema ni finansijskih ograničenja za projekte, ali akcenat, kao i do sada, treba da bude na mikro projektima, od lokalnog značaja.

Do sada je kroz osam ciklusa "Participativnog budžetiranja" u opštinski budžet uvršteno 32 različite projektne ideje koje su realizovane na više lokacija širom rumske opštine, a za tu namenu izdvojeno je 199.494.607,00 dinara.

Opština Ruma poziva sve građane da uzmu učešće u novom ciklusu "Participativnog budžetiranja", prvo predlaganjem projektnih ideja, a nakog toga i glasanjem za one najbolje projekte koji će biti uvršteni u opštinski budžet za 2024. godinu.

donor
donor
donor
donor